Kaikoura, Dolfijnen zwemmen, Kerst/Oud & Nieuw

Allereerst HAPPY NEW YEAR!!!!!!

Daar zijn we weer……. New Years Evening overleefd. Maar eerst even een samenvatting van afgelopen dagen.

Nadat we dus de Pancake Rocks bekeken hadden in Greymouth zijn we via de Arthurs Pass naar Christchurch gereden. Daar zouden we namelijk 1e kerstdag bij familie gaan vieren. Arthurs Pass was erg mooi. In Christchurch aangekomen eerst nog even kerstcadeaus ingeslagen voor de familie. Wat handcreme en een boek. Die avond ook heerlijk bij de familie geslapen (in een 1 persoonsbed!!). De kinderen van de oom en tante van maarten waren er ook dus wij mochten gezellig knus liggen.

1e Kerstdag
Volgende ochtend relaxt opgestaan, ze doen helaas niet aan gezamelijk ontbijten 🙁 maargoed om 12 uur waren alle familie leden die zouden komen gearriveerd. Dus toen werd ook meteen de champagne open getrokken pffff was wel ff heftig op een lege maag. Toen kwamen ook nog de hapjes etc. Ze hadden wel speciaal voor kerst een gevulde kalkoen gemaakt. Ook voor het eerst dat ik dat gezien had. Bah maar het was wel ontzettend lekker. Ze begonnen om 15.00 uur al met eten en toen kwam ook meteen alles op tafel. Echt heerlijk gegeten. En natuurlijk buiten bij het zwembad gezeten. De avond was uiteindelijk afgesloten met nog meer champagne…..

Boxing day (in Nederland is dat 2e kerstdag, hier vieren ze dat niet)
Hier betekent Boxing Day dat alles in de uitverkoop gaat. Maakt niet uit wat, kerstspullen, schoolspullen, doe-het-zelf dingen of kleding. DUs overal was het super druk. Maar vandaag zijn we vanuit de familie door gereden naar Kaikoura, dit ligt ook aan de kust en dit is het paradijs om Dolfijnen, Walvissen en Zeeleeuwen te zien. De familie vertelde ons dat het om een klein huis ging met een klein dek. We kwamen daar aan, het ‘vakantiehuis” had zeezicht, 2 verdiepingen, 3 garages, 4 slaapkamers, 2 badkamers en een gigantisch dakterras aan de voorkant. Echt een prachtig huis. Daar mochten we dan verblijven zolang we wilde. (Natuurlijk ook gedaan 🙂 ) Bij aankomst zijn we meteen naar de Dolphin Encounter gegaan om een plaats te reserveren om met dolfijnen te zwemmen. Helaas zaten ze de hele week al vol, maar ze konden ons wel op de reservelijst zetten. Dat natuurlijk voor 3 dagen meteen gedaan. Eerste dag werden we helaas niet gebeld.

2e dag Kaikoura
Vandaag konden we dus niet zwemmen met dolfijnen want gister werden we niet gebeld. Gelukkig maar want we hadden hier regen en hele harde wind, dus we hadden er een relax dagje van gemaakt, beetje op de bank hangen, films kijken, dagboek bijschrijven, van dat soort dingen.

3e dag Kaikoura
Relaxt opgestaand. Maar toen kwam dus het verlossende telefoontje, we moesten om 12 uur bij de Dolphin Encounter aanwezig zijn, want we mochtent om half 1 dan eindelijk met de dolfijnen zwemmen. De zee zag er gelukkig rustig uit. De zon scheen helaas niet. Bij de Encounter aangekomen, wordt je in zo’n wettsuit gehezen, waarbij je gelijk geen lucht meer krijgt, zo’n belachelijk stinkende hoofdmasker, duikbril, flippers en snorkel. Het zag er raar maar grappig uit ahhaha. Met z’n alle in de bus naar de boot. Ik wist natuurlijk de ik weer de zee op moest en dat ik zeeziek kon worden. Maar ik wilde dit zo graag. Natuurlijk weer een paar pilletjes genomen, die natuurlijk ook weer NIET hielpen. Eindelijk op volle zee aangekomen (was toch best eng aangezien ik NIET van water en alles wat zwemt hou) moesten ze de boot helemaal goed draaien zodat wij meteen in de groep dolfijnen terrecht kwamen. Moet er wel bij zeggen, het waren ECHTE wilde dolfijnen. Ze worden niet gevoerd of gelokt oid. Iedereen zat in de startposities en toen eindelijk de zoemer ging dat je mocht, ging ook iedereen het water in, alleen ik duurde weer wat langer aangezien mijn duikbril weer besloeg en ik nix zag :s haha. Eindelijk kon ik ook. Er waren wel hoge golven maar het was zo gaaf om tussen al die dolfijnen door te zwemmen. Ze zwommen nog geen halve meter naast me. We mochten ze niet aaien, aangezien ze toch wild zijn. Maarten heeft zelfs nog een rondje met een dolfijn gezwommen. De groep bestond uit zo’n 250 dolfijnen dus het waren er ontzettend veel! Je zag ze omhoog springen en ronddraaien echt heel gaaf. We mochten in totaal 5x het water in, maar elke keer moest de boot een andere positie nemen omdat de dolfijnen verder zwemmen. Dus steeds weer op de boot, af de boot, op de boot, af de boot pffff dat was echt zwaar en zeker met hoge golven! Maarten is dus 5x het water in geweest ik werd helaas naar 3x zeeziek. Heb zelfs nog even de vissen gevoerd 😉 haha. DUs toen ben ik op de boot gebleven. In totaal waren er 15 zwemmers waarvan er 8 zeeziek zijn geworden…. gelukkig was dus niet de enige. Maar wat een gave ervaring was dat!! Zeker de moeite waard. Daarna weer terug naar “ons” vakantiehuisje.

4e dag Kaikoura
Aangezien we al met dolfijnen hadden gezwommen, hoefde we niet meer op het telefoontje te wachten. We zijn dus al vroeg gaan lopen. Om half 10 zijn we begonnen aan de Hike om Kaikoura heen. Dit was een tocht alleen maar over de beach en rotsen heen. Heel gaaf maar heel vermoeiend en warm. Onderweg heel veel Zeeleeuwen gezien op nog geen meter afstand. Wat stinken die beesten zeg! Ook nog een colony broedende meeuwen gezien. Tja moet je toch ook gezien hebben. Prachtige foto’s onderweg gemaakt. Na 5 uur lopen kwamen we eindelijk aan in Kaikoura, maar toen moesten we nog naar het vakantie huis, deze staat in South Bay dat ligt er net voor. Dus daar moesten we ook nog naartoe lopen. Uiteindelijk 6 uur gelopen. We hadden honger en dorst en konden de kraan wel leegdrinken 🙂 beetje te weinig water meegenomen. We wisten namelijk niet dat die tocht zo lang was. S’avonds kwamen we er ook achter dat we allebei maar vooral ik, ontzettend verbrand waren. De zon scheen wel maar er was wat bewolking, tja wist ik veel. Dus die avond overal pijn gehad, en dan vooral in mijn kuiten…… au.
Dit was onze laatste avond in Kaikoura

Blenheim, Picton
Vanuit Kaikoura zijn we doorgereden naar Blenheim en Picton. Want de familie heeft ook nog een vakantie huis in Marlborough Sounds (Havelock). Eerst nog even inBlemheim en Picton rondgelopen. Daarna naar het huis gereden. Echt prachtig mooi (maar minder mooi als in Kaikoura) gelukkig mochten we ook daar in een 2 pers. bed slapen.

New Years Day
Deze dag hebben ze ons mee genomen om te gaan zeevissen!!!! Jaja ben ook daar weer mee gegaan. Pffff 9 uur lang op een bood, is toch best vermoeiend. IN totaal waren we met z’n 6e. Ik kreeg een speciaal armbandje om die stroomstootjes geeft. Echt ideaal!!! Heb nergens last van gehad. Super uitvinding, had ik eerder moeten hebben hahah. Prachtig grote bood, met allemaal hengels eraan. Een hoop vis gevangen. Maar ze mogen maar een beperkt aantal. De Blue Cod (wat overigens ook heerlijk is om te eten! Ja Ma het was heerlijk..) hebben we het meest gevangen, voor de rest een aantal kleine haaien. Ook hebben we daar pinguins en zeeleeuwen gezien. Onderweg hebben ze ook een net uitgegooid om Scallops te vangen (een soort cocquilles). Vond deze soort niet heel lekker. S avonds weer vis gegeten. Daarna gingen we weer door naar een ander vakantie huisje van vrienden. Daar werden we uitgenodigd om oudjaarsavond te vieren. Prachtig super groot huis met een gigantisch mooi uitzicht over het water. We waren daar met een hele groep jongelui erg gezellig! Veel hapjes en nog meer drank!!! Het aftellen naar 2010 ging ontzettend snel en was ook zo voorbij. Het is helemaal niet zo knus als bij ons, maar dat komt natuurlijk ook doordat het hier warm en mooi weer is en iedereen buiten zit. Dus het was aftellen, 2010, kussen en weer verder drinken. Geen vuurwerk!!!! Dat mag hier niet ivm. droogte. En dit doen ze al op 5 november, een andere nationale feestdag. We hebben het ook niet zo heel laat gemaakt, aangezien we met de familie op de boot weer terugmoesten naar huis vakantie huis. Het werd volgens mij 3 uur.

Maar aangezien ik niet zoveel tijd meer heb raffel ik het ff af. We zitten nu in Havelock in een Info Centre. En morgen rijden we naar Nelson omdat we 3 jan. gaan Seakayaking in Abel Tasman. Hopen dat we onze laatste vakantie dagen nog bij de familie in christchurch kunnen doorbrengen, dan kunnen we namelijk rustig onze koffers pakken. Misschien dat er nog een stukje komt aan het eind, maar dat is niet zeker.

In iedergeval een HAPPY NEW YEAR!!!!!
en LOTS OF LOVE!!!

Klik hier voor de foto’s van  Nieuw Zeeland

 

12 Responsesso far.

 1. Mark en Claudia schreef:

  HoiHoi,

  Het laatste weekje van jullie vakantie is alweer aangebroken… Ook wij zijn natuurlijk heel erg benieuwd naar de foto’s! wel jammer dat er geen vuurwerk was met oud en nieuw idd, maar ach jullie stonden tenminste warm buiten, wij stonden te klappertanden hihihi… Wel erg vervelend dat je zo vaak zeeziek wordt maar wel stoer dat je het toch gedaan hebt die boottochtjes, maar gelijk heb je, je komt er in principe maar 1 keer natuurlijk!

  Geniet nog van jullie laatste dagen en tot volgende week dan maar weer!

  Liefs, Mark en Claudia

 2. Ria schreef:

  Hoi Maarten en Mariska,

  de allerbeste wensen ook vanuit een wit, koud Nederland.

  Geweldig wat een ervaringen allemaal. En dan het zwemmen met dolfijnen, gaaf he, wij hebben dat vorig jaar ook gedaan in Amerika, genieten was dat en je vergeet het ook nooit meer.
  Maar goed, voordat jullie het weten zijn jullie ook weer hier. Geniet er nog even van en heb een veilige thuisreis.

  Liefs Ria.

 3. Paul M. schreef:

  Ej luitjes,
  Ziet er allemaal nog steeds toppie uit die verslagen. Jullie beiden een heel goed 2010!

  Groetjes,
  Paul M.

 4. Aniek schreef:

  happy new year!!! leuk en goed om te horen en te lezen allemaal. Geniet er nog maar van, hier is wederom sneeuw 😛 dagdag xxx

 5. Mams schreef:

  hoi schatjes
  De aaallllleerrrbbeessstttee
  wensen veel gezondheid liefde en geluk voor 2010

  Wat een pech voor jullie dat er geen gezamenlijk ontbijt was. ha,ha.

  Maris ik dacht dat je de dolfijnen niet mocht voeren, toch weer je maagje stiekem leeg gegooid.

  Die wettsuit is dat niks voor ons, hoeven geen broekie meer te kopen op de huishoudbeurs !!!

  Nog even lekker genieten van elkaar de zon en het land dan mogen jullie hier de schaatsen weer gaan onder binden
  .
  Mis jullie tot over 2 weken.XXXX

 6. Ome Harry schreef:

  Geweldig die dingen die jullie doen allemaal. Jullie zijn net zo avotuurlijk als ik (vroeger). Geniet er maar goed van . De beste wensen van mij en Margreet.

 7. John en Wil schreef:

  Gelukkig 2010

  Wij hebben jullie verslag gelezen. Een hele belevenis wat jullie allemaal meemaken. Heb je met zeevissen ook een haai gevangen of een baracuda ?
  Wij hebben de papieren van de kat opgehaald. Ging niet van een leien dakje. Beide katten maken het goed en missen jullie heel erg. Miauw miauw miauw miauw …

  Bij deze tot de volgende keer.

 8. Danielle B. schreef:

  Hoi! Ik kwam je vader tegen toen ik laatst de bus uit stapte, ook toevallig!
  Leuk verhaal weer, gaaf wat jullie allemaal meemaken.

  Geniet van het laatste stukje van de reis 🙂

  Groetjes Danielle

 9. Familie Braam schreef:

  Jullie ook een gelukkig nieuwjaar vanuit Haalderen…
  En wij gister middag maar bellen naar jullie, gewoon niet te bereiken, nog gesmst en we horen maar helemal niks. We missen jullie!!!

  Nieuwjaarsreceptie is dit jaar bij ons, dus wij zitten in het gareel te wachten op de familie. Kan ik ze nu weer wat meer vertellen over jullie verhalen 😉 en avonturen.

  Veel plezier nog deze dagen in 2010…

  Jullie ook de beste wensen.

  xxxxxx

 10. Henk en Iet schreef:

  We gingen er al van uit dat op Nieuwjaarsdag wel weer nieuwe info. zou zijn.
  Wederom met veel plezier jullie reisverslagen gelezen.
  Wij wensen jullie een super 2010 !!!
  De kusjes (jullie zijn er waarschijnlijk wel niet zijn op de nieuwjaarsreceptie) hou je maar tegoed.
  lieve groetjes van ons,

  Henk en Iet

 11. Norbert schreef:

  Op het moment even wakker aan het worden in het witte Yzevoorde. Net wakker, jullie hebben de eerste dag er alweer bijna opzitten, haha. Happy New Year.

 12. Barry & Esther schreef:

  Jaloers, jaloers echt zwemmen met dolfijnen en dan ook nog een stuk of 250.. Echt mega gaaf! Dat is het zeeziek zijn meer dan waard lijkt me!!

  Klinkt weer helemaal fantastisch (hoewel 6 uur in de zon zonder water rondjes lopen lijkt me ook weer niet alles)

  Geniet van je vakantie want is zo weer voorbij..

  We komen zeker zsm de foto’s kijken..

  Xx
  Ons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *