Reisverslag Berlijn 2015

<< Klik hier voor de foto’s van Berlijn >>

Na een jaar niet heel veel gereisd te hebben, hier dan eindelijk weer eens een reisverslag van ons. Dit keer (en hopelijk nog een hele hoop andere keren) samen met ons kleine meisje. De reisverslagen zullen waarschijnlijk nu minder uitgebreid zijn maar wel meer geschreven zijn vanuit ouders met kind.

 

Dag 1
Deze keer zijn we weer naar Berlijn geweest met de auto. Hier al eens geweest, maar met een kleintje moet je toch ergens beginnen :). Helaas hadden we weer een super lange autorit van zeker 7,5 uur door vele files. Eindelijk aangekomen bij ons appartement “Cozy Off- Ku’damm”. Prachtig groot appartement met eigen parkeerplaats en een aparte slaapkamer. Toch wel zo handig nu.
Na alles uitgepakt en klaargezet te hebben zijn we gaan eten bij “Route 66”.

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Goed en lekker restaurant met uitgebreide kaart. De bediening was zeer vriendelijk naar L. Waardoor wij rustig hebben kunnen zitten. Hierna nog wat door de wijk gewandeld waar veel Franse restaurantjes en theater zitten. Helaas bij terugkomst het vreselijke nieuws gehoord over Parijs (waar wij overigens dit weekend eigenlijk naartoe wilde…)

 

 

Dag 2
Vandaag met een vreemd gevoel wakker geworden, na de hele nacht het nieuws gevolgd te hebben. Na het ontbijt met de metro naar het centrum gegaan (metro halte zat ongeveer 20 min. lopen van het appartement). Na een paar keer overstappen waren we bij het meest toeristische punt van Berlijn… Checkpoint Charlie. Vanuit daar naar Unter der Linden gelopen, dit bleek nog steeds opgeknapt te worden, dus helaas was er nog steeds niet veel te zien. De straat uitgelopen en aangekomen bij BrandburgerTor, hier lag het al vol met bloemen voor de slachtoffers van de aanslag in Parijs. Kinder etenstijd doorgebracht in het Sony Center, mooi groot plein met diverse koffiehuizen. Tevens stond er een klein Kerstmarkt. De rest in Berlijn was helaas nog niet open.

Familie foto

Familie foto

Met de metrodagkaart naar de Fernsehnturm gegaan, dit keer ook niet omhoog geweest. Even opgewarmd in de Mall of Berlin. Hier 1e reis souveniertje van haar gekocht. Via de Berliner Dom naar het metrostation om weer terug naar appartement te gaan. In de wijk gegeten bij “The Pizza Factory”. Na deze lange dag had ze er al gauw genoeg van, dus op tijd weer terug.

 

 

Dag 3
Wat een regenachtige dag. Ons idee was om vandaag naar Concentratiekamp Sachsenhausen te gaan. Nou het weer paste er in iedergeval goed bij het sfeertje. De rit duurde maar een half uurtje. Aangekomen bij Oraniënburg. Voor het museum hoef je geen entree te betalen. Je kunt hier wel een plattegrond kopen. Zo krijg je een beter beeld van het terrein. Dat naar onze mening qua indeling veel weg heeft van Auswitz, waar we aantal jaar geleden geweest zijn. Via de hoofdpoort kwamen we op het terrein terecht. De verblijven lagen hier het dichtsbij.

Concentratiekamp Sachsenhausen

Concentratiekamp Sachsenhausen

Helaas hebben ze deze niet in “originele” staat gelaten maar zijn het kleine (nieuwe) showrooms geworden. Totaal anders dan Auswitz. De gevangenis dat ernaast lag was daarintegen wel nog in oude staat. Heel indrukwekkend ook! Voor de rest was er op het terrein niet heel veel over. Je kon nog wel aan de balken op de grond zien waar de barakken gestaan hadden maar meer was er helaas niet zichtbaar. Vanwege het weer zijn we niet het hele terrein over geweest. Bij terugkomst bij de auto zijn we nog even met de auto om het terrein gereden. Door het weer was er voor de rest niet veel aan dus weer terug naar appartement gereden. Rustig gegeten. Toen zagen we op het nieuws dat de Brandenburger Tor in de kleuren van de Franse Vlag gekleurd waren. Dus heb met zn 3tjes de auto in en zijn we daar wezen kijken. Ondanks het weer waren er een hoop mensen. Ook heel veel bloemen werden voor het Consulaat gelegd.

 

Dag 4
Tijd om weer naar huis te gaan. Hopelijk een minder langer rit dan de heenweg… maar helaas terugweg duurde ruim 7,5. Duitsland reed goed door en in Nederland kwamen we in de file terecht. Erg lastig om een meisje van een paar maanden te vermaken in een auto. Tips zijn welkom!!! 🙂

Het appartement

Appartement “Cozy Off Ku’damm”

 

<< Klik hier voor de foto’s van Berlijn >>

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: