Reisverslag Bologna 2016

<< Klik hier voor de foto’s van Bologna >>

Dag 1
Yes! Voor het eerst vliegen met Lilly! Spannend. We hebben bewust een bestemming uitgezocht die niet zo ver vliegen is. Met een luchthaven dicht bij het centrum en een kleine stad. Je moet ergens beginnen.
Dus Bologna. Na een hele hoop uitzoekwerk voor de vlucht gingen we richting Weeze. Met 2 rugzakken, 1 5kg tas voor Lilly en een handtasje kwamen we er aan. Last minute nog een buggy moeten kopen omdat niet duidelijk was of de Joolz kinderwagen mee kon. Maar hier ga ik een ander kopje aan wijden op onze website.

In het vliegtuig van Ryanair

In het vliegtuig van Ryanair

 

Na het inchecken verliep alles prima. Eenmaal bij het vliegtuig moesten de buggy afgegeven en lieten ons vooraan in de rij het vliegtuig in gaan. Tijdens het vliegen hebben we Lilly haar flesje gegeven, dit was om haar oortjes open te laten. Zodat ze er geen last van krijgt bij het opstijgen. Ze had er inderdaad geen last van. Tijdens de vlucht heeft ze zich goed vermaakt en zelfs met de steward nog een stukje door het vliegtuig gegaan. Zo heeft ze iedereen in het vliegtuig vermaakt.

Bij aankomst op vliegveld stond de Buggy meteen klaar en hebben wij een taxi richting het centrum genomen (+/- 20 euro). Openbaar vervoer is ook mogelijk want vliegveld ligt maar 15 min. van het centrum af. WIj hadden savonds geen zin om dit uit te zoeken. Aangekomen bij het appartement “Residence Sant’ Orsola” gelegen op 15 min. lopen van het centrum. Even snel een pizza als avondeten en het bed in. Met zn drietjes op 1 slaapkamer. Dit was maar voor één nacht.

 

Dag 2
Eerste ochtend in Bologna. Het weer zit ons niet mee. Regen… Rustig aan gedaan, Lilly laten uitslapen, haar spulletjes ingepakt om een dag op stap te gaan. Met de bus naar het centrum (€ 1,50 p.p.). Een kort ritje, nabij de hoofdstraat zijn we uitgestapt.

Arcaden (The Porticoes)

Arcaden (The Porticoes)

Daar even snel ontbeten om via de grote winkelstraten: Ugli Bassi, Via Rizzoli naar de bezienswaardigheden te lopen. Deze winkelstraten zijn in het weekend zo goed als autovrij. Ideaal en zeker zo op Valentijnsdag waar er vele mensen waren. Jammer dat het regende, maar gelukkig heeft Bologna een van de meest overdekte winkelstraten van Italie ookwel Arcaden genoemd (+/- 40 km.). Dus we hadden er niet heel veel last van. Op deze straten zijn alle bekende merken te vinden.

De eerste bezienswaardigheid was de Due Torri (Twee Torens). De ene toren is bijna 100m. hoog en de andere toren hebben ze voor de helft afgebroken omdat deze ruim 3m. verzakt was, net als de Toren van Pisa. Hier vandaan doorgelopen naar het grote plein: “Piazza Maggiore” daar staat een van de grootste basiliek van Italië “Basilice San Petronio”. Dit gebouw heeft een prachtig aangezicht vanwege de 2 soorten afwerkingen.

Due Torrie (Twee torens)

Due Torrie (Twee torens)

Van binnen is het ook prachtig. Smiddags geluncht bij “Tratoria A.F. Tamburini” op de Via Pescherie Vecchie. Een must!

Dit is een steegje waar diverse groente-, vis- en vleeswinkels gevestigd zitten. Een leuk straatje om de originele sfeer van Bologna te proeven. Bij de Tratoria kan je zelf je plankje vullen met div. kazen en vleessoorten die er uitgestalt liggen. Deze worden ter plekken voor je in plakjes gesneden. Achterin het winkeltje kan je het dan opeten. Daarna nog wat rondgelopen door het centrum. Savonds gegeten in een van de markthallen. Overdekt eten met diverse kraampjes waar je kunt bestellen. Na het eten gekeken bij de prachtig verlichte gebouwen.

 

Dag 3
Lilly deze nacht in de woonkamer laten slapen, voor ons prettiger. In het appartement ontbeten en weer richting het centrum gewandeld. Daar hebben we als eerst de “San Stefano” bezocht. Een kerk van ruim 1500 jaar oud. In de loop der jaren zijn er steeds nieuwe kerken omheen

Teatro Anatomic (Anatomische museum)

Teatro Anatomic (Anatomische museum)

gebouwd en aangebouwd. Erg mooi en imposant. Vanuit dit gebouw naar het “Teatro Anatomico” gelopen. Dit zit in een gebouw dat niet erg opvallend is maar waar een prachtige Anantomische zaal in zit. (Één van de twee in Italië). Hier werden vroeger mensen ontleed voor de wetenschap. Je kon er gaan zitten voor uitleg maar deze was in het Italiaans. Entree was € 3,-. De lunch een snelle pizaa bij Altero. Om vervolgens naar het Universiteitsgebied te gaan. Hier vind je heel veel restaurants, eetcafeeetjes en studenten. Hier staat ook een van de oudste Universiteiten van Europa. We wilde het Theater in maar dat was teveel gedoe; van te voren reserveren etc. Je kon er helaas niet zo maar in. Ondanks het minder goeie weer kun je je prima vermaken in Bologna. Savonds weer heerlijk Italiaans gegeten met kaas/vleesplankje en pasta’s.

 

Dag 4
De dag weer van het teruggaan. Vandaag hebben we nog wat leuke kleertjes voor Lilly gekocht. Uitchecken was ideaal, we konden zo lang er in blijven als nodig was, sleutel ophangen en wegwezen. Met de taxi weer naar het vliegveld. Ook het inchecken etc. op het vliegveld verliep prima. Lilly was weer in een super humeur dankzij al die aandacht in het vliegtuig. De test was dus zeker geslaagd!! Op naar het volgende tripje.

 

Do’s:
– Voor Bologna heb je maar 3 dagen nodig!. De stad is niet zo groot en erg compact. Dus 3 dagen meer dan voldoende.
– Ook met minder mooi weer is het een ideale stad. +/- 40 km. aan overdekte straten (Arcaden bogen).
– Ga naar San Luca, prachtig kasteel op de heuvel. Let op zijn veel trappen dus gaat helaas niet met Buggy, neem een buikdrager mee! Tenzij ze zelf kunnen lopen…
– Met een baby kan je met gemak ZONDER koffers naar Bologna.

 

Dont’s:
– Teveel baby voeding meenemen. Ik zag dat ze bij de Carrefour ook potjes verkochten. Mocht je alsnog mee willen nemen, neem dan van die knijpzakjes mee. Zijn de helft lichter dan de potjes.
– Grote wandelwagen meenemen (zo’n 2-delige). Deze moet in het ruim en dus bij binnenkomst al ingecheckt worden waardoor je daarna de hele wachttijd met je kind op de arm zit. Ook kan deze in het ruim kapot gaan en onderdelen kwijtraken.
– Verwachten dat je in Italie vóór 19.00 uur s’avonds een restaurant in kunt… helaas geen deze dan pas open.

 

<< Klik hier voor de foto’s van Bologna >>

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: