Reisverslag Dublin 2011

Dublin als bestemming, zonder al te veel verwachtingen, grauw, saai, duur, regenachtig etc. Maar dit was zeker niet het geval! Hieronder een samenvatting en wat tips:

Dag 1
We vertrokken vanaf Eindhoven. Goeie vlucht. Vanaf vliegveld met de “Aircoach” naar het hotel. Het hotel was echt prachtig mooi en mega groot (eigenlijk helemaal niets voor ons, meestal klein en knus). Dat weekend was er het nationale “Paddy Power Poker Championship” aan de gang. Na tassen weggezet te hebben zijn we het centrum ingelopen om alvast een beetje rond te kijken. Een hoop verklede mensen in de stad…. we hadden er niet aan gedacht dat het HALLOWEEN weekend was 🙂 Het was er gezellig druk.
Gegeten bij een heerlijk Nieuw Zeelands (!) restaurant GBK (Gourmet Burger Kitchen) om het gevoel van Nieuw Zeeland weer even terug te krijgen 🙂 daarna teruggelopen naar het hotel voor een welverdiende nachtrust.

Dag 2
Een auto gehuurd via Hertz. Helaas geen ontbijt in het hotel, maar hebben we onderweg ontbijt gehaald. Voordat we naar het zuiden zouden rijden zijn we eerst langs een echte Ierse “Vitessefan” gereden om hem een shirtje kado te doen. Driekwart van wat hij zei was bijna niet te verstaan… Iers is zoveel anders dan Engels. Vanuit hem zijn we met de auto naar Wicklow gereden voor de Black Castle Ruins uit 1167 en om een wat kleinere cliff te bekijken. Want je moet toch op zn minst een cliff gezien hebben in Ierland. Doorgereden naar “Wicklow National Park” daar ruim een uur door de bergen gelopen, een stevige klim.

Grote bergen (met
Gletsjerdal) met prachtig stenen landschap en naaldbomen. Daarna naar Glendalough, ligt er praktisch naast. Ook erg mooi met een hoop oude gebouwen zoals Reefert Church Ruin uit de 11e eeuw, grote toren, oude cathedraal, begraafplaatsen en vanuit daar had je ook een prachtig uitzicht over de “Upper Lake”, een groot meer tussen de bergen. Hier wat rondgelopen en daarna door gereden naar schiereiland Howth. We hadden de auto maar voor 1 dag, dus moesten en beetje opschieten. In Howth gegeten bij The Bloody Stream. Daar voor het eerst oesters gegeten en dat was echt niet slecht 🙂 Maarten heeft natuurlijk de Traditionele Ierse Stoofschotel (stew) gegeten. (Dat is een soort van runderbouillon/saus, met brokken rundvlees, grove stukken groenten en halve gekookte aardappels er doorheen). Na het eten wilde we de “grote cliffen” en de vuurtoren gaan bekijken in Howth maar daar was het al iets te donker voor.

Dag 3
Ook vandaag buiten de deur ontbeten. Bij Tesco daar hebben we een “Mealdeal” gehaald. In ons reisboekje had ik gelezen dat je naar “Moore Market Street” moest gaan om een echte Ierse markt te zien, maar helaas was deze nog niet open, we waren er ietsjes te vroeg. Vandaag was een Nationale Feestdag in Dublin, ivm Halloween, gezellig druk in de stad dus. Ook was er de “Dublin Marathon” hier hebben we een stukje langsop gelopen richting “Croke Park Stadion” (zitplaatsen 85.000). Daar hebben we een 2 uur durende rondleiding gehad. Erg interessant en leuk, we hebben zowel t veld, kleedkamers, skyboxen als het museum gezien. Maarten vond het een zeer indrukwekkende stadion!! Het is de 4 na grootste stadion van West Europa…. Dit stadion wordt vooral gebruikt voor de sport “Hurling”.

Vanuit daar door een creepy “Prachtwijk” gelopen – we voelde ons er niet op ons gemak; straatschoffies die er rond hingen, veel vuil, panden die afgesloten zijn met planken etc.- naar Trinity College om “The Book of Kells” en de prachtige “Library” te zien. Erg mooi en indrukwekkend (zie de plaatjes). In de Library staan 65 m lange boekenkasten met 500.000 boeken. Prachtig belicht. Maar helaas mochten we geen foto’s maken. Doorgelopen naar Dublin Castle….. dit was niet zo heel bijzonder en er was nog maar weinig Castle over. Daarna nog Christ Church Cathedral bekeken. Ook nog even door het “wereld” beroemde Temple Bar wijk gelopen. Heel erg gezellig en zeer knus met al die pubs, restaurantjes, en smalle straatjes. Daarna naar hotel gelopen (we hebben inderdaad alles gelopen en niets met het openbaar vervoer gedaan), even opgefrist daarna uiteten geweest bij een typische Iers restaurant…. De Mexicaan “Mexico To Rome” tegenover de legendarische Temple Bar Pub. Ook was er een hoop vuurwerk vanwege de Halloweenavond.

Dag 4
Vandaag weer een stadion dagje… al vroeg naar het Aviva stadion gelopen maar deze zat om 10.00 uur nog dicht. Dus toen zijn we maar naar de Guinness brouwerij gelopen, dit ligt 7 km aan de andere kant van de stad (dus dat is ruim 1 uur lopen….) Van een flinke afstand rook je de brouwerij al en dat was niet echt aangenaam. Museum had een hoge entreeprijs en stelde helaas ook niet heel veel voor, je zag niets van de fabriek zelf, dus geen rinkelende bierflesjes of tonnen met gerst of hop. Maar wel veel bordjes om te lezen hoe ze het maken…. maar gelukkig wel gratis een groot glas Guinness bier in de Skybar gedronken 🙂 maar niet heus. Bier is niet echt aan ons besteedt, dus voor ons een colaatje. Vanuit de Skybar een prachtig uitzicht over de stad. Toen zagen we ook hoe ver de brouwerij van het stadion af lag en hoever we dus weer terug moesten lopen…Onderweg naar Aviva stadion nog langs St. Patrick’s church gelopen. Aangezien we de tour van 2 uur wilde halen en het kwart over 1 was hebben we die 7 km in 45 minuten weten te lopen cq. rennen…..

We kwamen er dan ook helemaal buitenadem aan. De rondleiding duurde een uur en hebben een aantal filmpjes over het stadion gezien. Het is een nieuw stadion en telt 52.000 zitplaatsen. Dit stadion is ook wat kleiner dan het Croke Park Stadion. Het Aviva Stadion wordt alleen gebruikt voor het Nationale Ierse team voetbal en rugby en voor concerten. Tijdens de rondleiding kregen we ook de kleedkamers, persruimte, warming-up veld en tribunes te zien. Op weg naar hotel bij een pizzeria pizza gehaald en in hotel opgegeten. ‘S avonds hebben we weer in de gezellig Temple Bar wijk gegeten bij “Frankies Steakhouse” daarna over de “ha’penny bridge” naar de bioscoop gelopen. Ik wilde graag de film “Paranormal Activity 3” zien. (Film was toch best eng). Na de film nog even een ijsje gehaald en weer terug naar het hotel gelopen.

Dag 5
Ons laatste dagje hebben we rustig besteedt. Tas gepakt en ontbeten in het “St Joseph’s Green Park” tussen de duiven… ik had er zelfs 1 op m’n schoot zitten… bah! Nog even door de grote en drukke winkelstraten gelopen, stond er versteld van hoeveel winkelcentra en winkelstraten Dublin heeft!!! Absoluut een stad om goed te shoppen! Prijzen zijn helaas wel hetzelfde als bij ons. Wat souvenirs gekocht en toen werden we weer opgepikt door de “Aircoach” die ons richting het vliegveld reed. Vlucht terug ging prima.

Kort samengevat: Dublin heeft ons aangenaam verrast, zowel in bezienswaardigheden rondom Dublin als het centrum zelf. Zeker een aanrader en aan 5 dagen heb je meer dan voldoende om de hele stad te zien.

Absoluut moeite waard om te doen/zien:
– Auto huren
– Wicklow mountains & Glendalough
– Aviva stadion & Croke Park Stadion
– Guinness Brouwerij
– Bibliotheek & Book of Kells in Trinity College

Klik hier voor de foto’s van Dublin

4 Responsesso far.

 1. Jochem schreef:

  Hey maris en Maarten!

  Leuk verslag weer!!!
  En de foto’s ga ik zo nog ff bekijken!

  Ik wacht weer op de volgende reis!!!

 2. Denise schreef:

  Hey Maarten & Maris,
  Ziet er weer gaaf uit! Vooral die bibliotheek maakt indruk, zou niet snel bedenken om naar de ‘bieb’ te gaan, maar deze is net als in een film. Geen foto’s van Haloween? En? Wat is de volgende bestemming?
  X Denise

 3. Nicole schreef:

  He meid! Tis weer een leuk verslag geworden! En wat een mooie foto’s!
  X nicole

 4. Stephanie schreef:

  Leuke foto’s! In NL een onbeperkte bios pas, dus konden julie het niet laten om in Dublin ook nog even naar de bios te gaan? 😉 haha! Leuk verslag!
  X Stephanie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: