Reisverslag Venetie 2011

Hotel: Settimo Cielo Venice

Daar zijn we weer, totaal onverwachts en met leuk nieuws 🙂

Dag 1
Vandaag werd ik verrast op mn werk door maarten, hij nam me mee naar….. niet naar huis, niet naar MacDonalds Duiven, niet naar Van der Valk Duiven, niet de kerstmarkt in Kleve, maar we waren op weg naar vliegveld Weeze ….maar waarheen precies, nog steeds geen idee. Tijdens boarden werd het duidelijk….VENETIE!!! Joehoe,


romantisch Venetie om ons 10 jarig samenzijn te vieren. Om 21.00 uur aangekomen op t vliegveld in Venetie, vanuit daar de watertaxi naar San Marco genomen, dit duurde ongeveer 1,5 uur. Het heeft ev

en geduurd voor we het hotel hadden gevonden (het is er nogal een doolhof), maar dan had je ook wat. Prachtige design kamer helemaal in romantische witte stijl. Maarten had zelfs voor rozen en prosecco gezorgd. Uitzicht op de kerk en plein. Na lange dag in slaap gevallen.

Dag 2
Verrassend goed ontbijt gehad (meestal is het ontbijt in Italie niet heel geweldig). Daarna richting San Marco plein gelopen. Heel groot plein omringd met heel veel grote mooie gebouwen. Waaronder de oudste koffieshop van de wereld: Florian. Ook bevindt zich daar de San Marco Basiliek, de zuilen van San Marco & Theodore en het Dogen Paleis. De Brug Der Zuchten zit aan het Dogenpaleis vast en loopt naar de gevangenis toe. Om 14.00 uur zijn wij een boottocht gaan maken via de eilanden Murano; dat bekend staat om het glasblazen, Tortello; waar alleen maar een oude grote kerk te bekijken is, verder niets en Burano; waar ze bekend staan om het kantklossen en de prachtige gekleurde huisjes. Om 18u waren we weer terug en zijn we naar ons hotel gegaan. Daarna eten geweest bij een restaurant aan de Rialtobrug en de Grand Canal. Toen wilde Maarten wat rondlopen en naar het San Marcoplein. We hadden de prosecco met glazen meegenomen om te toosten op ons 10 jarig samenzijn, Maarten wilde de fles openmaken, maar in plaats van dat hij dat deed haalde hij een ring tevoorschijn en ging op z’n knieen. Om 10 uur, bij 10 jaar vroeg hij mij ten huwelijk, midden op het San Marco plein. Heb natuurlijk JA gezegd :)) Daar hebben we nog een uurtje gestaan en prosecco gedronken. Daarna naar hotel gegaan en heerlijk geslapen.

Dag 3

Eerst uitgeslapen, lang ontbeten. Na uitchecken door de straatjes rond-gelopen richting het San Marco, bekend plein inmiddels. Die grote toren in geweest om van het uitzicht te genieten. Toen met Alilagina lijn (watertaxi) naar D’Oro gevaren, daar stuk gelopen en vanuit daar de (eerst de verkeerde) boot naar cemiterrie genomen. Dit is een mega groot begraafplaatseiland bij venetie, heeeeeel veel graven (honderdduizenden) waaronder Igor Stravinsky. Daar een poosje rondgelopen. Weer de watertaxi terug naar centrum Venetie, door winkelstraten geslenterd.

Toch heerlijk dat er helemaal geen auto’s of fietsen in Venetie Zijn. Je hoeft nergens voor uit te kijken of op te passen. Natuurlijk nog traditionele Italiaanse pizza gegeten :). Toen was het tijd om weer terug naar het hotel te gaan om onze tas op te halen en met de watertaxi richting het vliegveld te gaan.

Dit was een weekend om nooit te vergeten!

Klik hier voor de foto’s van Venetië

8 Responsesso far.

 1. Amra schreef:

  Hoi Mariska,
  Erg leuk om te lezen hoe Maarten je verrast heeft. Gefeliciteerd met jullie verloving. Ik kijk uit naar jullie volgend huwelijksreis-verslag.
  Groetjes

 2. Denise schreef:

  Ah, echt romantisch de manier waarop Maarten het geregeld en je gevraagd heeft! Super! Gefeliciteerd nogmaals allebei!!! X

 3. Nadia schreef:

  Super romantisch… Echt een droom aanzoek. Mooie gelegenheid en locatie.

  En aan de foto’s te zien was venetië ook erg de moeite waard om te bezoeken. Toch nog culturele dingen gedaan…

  Liefs ons

 4. Ome Gerard schreef:

  Krijg nou wat….

  Wie had dat gedacht, maar het is maar een huwelijksaanzoek toch???

  Beiden van harte met jullie voorgenomen huwelijk. Het is op deze wijze toch wel iets heel bijzonders.

  En Venetie en zijn eilandjes zoals Murano en Burano zijn wel hééé’l mooi, dit uit eigen ervaring.

  Dit weekend neemt niemand je meer af.

  Ome Gerard

 5. Ome Hugo schreef:

  Hey gasten,

  Vanuit Brazilie harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen bruiloft!! Was al verbaasd dat jullie weer weggeweest waren…..maar de introductie over ´leuk nieuws´ deed mij al het ergste vermoeden.

  Helaas kan ik jullie blog dan ook niet aan Sabien laten lezen. Voor je het weet wil ze onze reis ook eindigen in Venetie….

  gr Hugo

 6. Lobke (NZ) schreef:

  Wat leuk!!
  Van harte gefeliciteerd met jullie aanstaande huwelijk!

  Dus 2012 begint voor jullie al goed, alvast veel voorpret met het organiseren…

  groetjes Lobke
  p.s. 4 maanden geleden waren wij er ook..maar geen aanzoek 😉 hihihi…

 7. Hans Bennink schreef:

  Yo,wat mooi!!!!!!Proficiat met jullie voorgenomen huwelijk!Nice place to be: in Italia!!!!!!1Molto bene!
  Ik ben in Venezia al drie keer geweest of zo,maar het verveelt nooit,erg aparte stad!

 8. Ome Henk schreef:

  hoi Maarten en Mariska,

  Op de le plaats gelukgewenst met jullie
  10-jaar samen zijn.
  Ontzettend leuk en romantisch dat jullie elkaar ten huwelijk hebben gevraagd.
  Proficiat met deze belangrijke stap.
  Hopelijk is straks het grote feest niet heel ver van huis, zodat wij ook nog glimpjes kunnen opvangen en het niet met een huwelijksverslag moeten doen.

  Omne Henk

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: