Zee kayakken, Farewell Spit, Hanmer Springs

Nou, terwijl we de camera opladen en even ontbijten voel ik me dan ook maar een keer geroepen om wat op de ether te gooien.. Ik ga het echter wel wat korter houden.

We hebben dus gekayakked (..) in zee… Maar wat kon gebeuren gebeurde ons natuurlijk weer… we zijn in zee gedonderd. Wat nooit gebeurd bij de tours… Maar we hadden een excuus. Het waaide enorm hard en er waren grote golven. Toch besloot onze guide om naar een eiland te kayakken en daar de zeehonden (met jongen, ahhh schattig) te bekijken, maar na 2 min kijken riep ze dat we terug naar kust moesten i.v.m. harde wind.. en toen pakte een grote golf ons.

Liggen we daar in zee. En mariska; houdt niet van water/dieren in water/zeehonden en zee.. natuurlijk lichtelijk (ehum..) in paniek. Gelukkig kregen we de kayak snel (met hulp van guides) weer overeind. Stom genoeg had ik m`n zonnebril nog op, maar m`n pet was foetsie.

Maar zo hebben we dua ook nog tussen de zeehonden gezwommen, maar was niet echt de bedoeling. We waren allebei zeiknat, gelukkig alle spullen nog droog door speciaal vak in kayak. Mariska was moedig genoeg om door te kayakken en dat vondt ik wel heel stoer van d`r.
De rest van het kayakken was wel mooi, maar het was heel winderig en het regende af en toe. Maar zomerse buitjes, dus dat is anders als hollandse regen.

Abel tasman park waar we gekayakked hebben is echt een van de mooiste plekken die ik ooit gezien heb, witte stranden, hoge bergen met palmen en varens, echt fantastisch. `s nachts hebben we geslapen in een katamaran (op zee, jaja) dus we zijn echt helemaal van onze zeevrees (vooral mariska) af. We voelen het nu nog in onze benen… hahaha

Maar verder zijn we nog naar farewell spit gegaan, daardoor hebben we nu het meest noordelijke, oostelijke, westerse en zuidelijkste puntje van het eiland gezien, letterlijk alle hoeken dus. Farewell spit zijn grote zandduinen, erg mooi, maar wel 3u lang in de zon gelopen.

Het is hier nu verder super, we zijn allebei echt heel erg ontspannen maar wel moe. We lopen elke dag minimaal 2 tot 4 uur, dus de loopschoenen zijn niet voor niets meegenomen.

We gaan nu nog richting westport, naar Hanmer Springs, dan terug naar christchurch en zondag nog een potje voetbal kijken.

 

Ik kijk er niet echt naar uit dat we volgende week alweer thuis zitten, maar het zal toch moeten. Maar ik weet als ik thuis ben dat ik ook weer blij ben en dat ik jullie lekker kan vervelen met nog meer verhalen, want dit is alles nog maar een fractie van wat we elke dag doen.

Klik hier voor de foto’s van Nieuw Zeeland

 

10 Responsesso far.

 1. Pa en Ma schreef:

  Hoi kindjes, wat lijk mij het heerlijk daar met de lekkere temp. hier zitten we op dit moment met -10 in een sneeuwstorm van windkracht 5-6, geniet maar lekker van de laatste week want volgende week moet je weer naar het gezeur van ons luisteren.

  veel plezier.

 2. Collega's van boven! schreef:

  Top om de lange en ‘korte’verhalen te lezen over jullie avonturen!

  PS1: Het aftellen is begonnen… Meer dan gezellig om jullie straks weer te zien!

  PS2: Kunnen wij ook mensen aanmelden voor zwemmen met haaien?!

  PS3: RW, sorry RG, zegt ‘Haaaaaaaaaaaaaaai’

  Dikke zoenen van ons

 3. Mark en Claudia schreef:

  HoiHoi,

  Wat een mooi verhaal over dat kajakken, daar willen wij wel het fijne van horen hahaha, maar wat ons betreft mogen jullie ook wel weer terugkomen hoor, we zijn erg benieuwd naar alle verhalen en de foto’s. En we zouden zeggen trek je winterkleren maar aan op de terugweg want het vriest hier bbbrrrr dat is weer even wennen voor jullie als jullie uit de 25 graden komen…. En uiteraard zijn wij ook erg benieuwd naar jullie nieuwe kat Airo, die jullie neem ik aan ook z.s.m. gaan ophalen…. Wij gaan er vanuit als we zo al die verhalen lezen dat jullie een topvakantie hebben gehad en wij wensen jullie dan ook alvast een relaxte en goede terugreis en tot volgende week dus!

  Liefs Mark en Claudia

 4. Aniek schreef:

  beetje jammer he aan alle (leuke) dingen komt een eind… ik hoop voor jullie dat er nog wat sneeuw ligt hier in NL 😛 volgende week, het scheelt: aankomend weekend wordt er nog wat verwacht 😀 haha! ga jullie zien!
  ajuutjes xxx

 5. Twan schreef:

  Dus jullie staan nu op een lijst daar van mensen die NIET, ik herhaal NIET mee mogen doen met leuke dingen HaHa.
  Echt gaaf wat jullie allemaal meemaken, maar al weer snel naar huis dus, geniet er nog maar even goed van!!
  Greetz Twan

 6. Barry & Esther schreef:

  Hoi hoi,

  Als dit een kort verhaal is dan wil ik je lange verhalen niet lezen maarten :o)

  Voor iemand die niet van water en zee houd ben je er toch erg vaak te vinden maris!!

  Hoewel jullie nog niet terug willen vinden wij het wel weer leuk als jullie terug zijn zodat we alle foto´s en verhalen kunnen zien/horen…

  Geniet nog even van het laatste weekje en tot snel..

  Xx
  Ons

 7. John en Wil schreef:

  Hallo de groetjes van de oma,s nu mariska heeft wel haar vuurdoop gehad niet in zee om dat er visjes zwemmen maar wel tussen de zeehonden en dolfijnen nu geniet nog maar een paar dagen en tot de volgende week veel liefs john en wil

 8. Hans Naarding schreef:

  Zo te lezen hebben jullie het goed naar de zin daar. Geniet er nog even van!!

  PS de beste wensen voor 2010.

 9. Nadia & Jochem schreef:

  Zo dat is inderdaad wel heel kort. Had jij niet alle verhalen kunnen schrijven 😉
  Met het huis is het in ieder geval nog allemaal goed, maar daar maakte jullie je zo te zien niet druk om.
  Het wordt tijd dat jullie terug komen, want met volleybal zitten we met te weinig man. Volgende week donderdag zijn we met z’n 5e, dus we hopen dat je dan alweer fris genoeg bent om mee te doen.

  Nou maris nu heb je volgens mij alles wel overwonnen, als jij nu al tussen de vissen en zeehonden gezwommen, nu kan je ook mee de kolk in 😉

  Veel plezier nog en tot volgende week. En je hebt geluk Maarten dat je nu 2 zondagen achter elkaar van voetbal mag genieten want de 17e is NEC-Vitesse…

  Veel liefs ons x

 10. Malou schreef:

  Hey maris en maarten, weer een leuk spannend verhaal van jullie… maak dit laatste weekje er nog een mooie tijd van en geniet van elk moment voor je het weet is het weer voorbij….
  trouwes een beetje laat maar een gelukkig nieuwjaar nog en tot snel
  xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *